Usein kysytyt kysymykset

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET UKK

Hoito

Kuinka usein tuotetta tulisi öljytä?

Suosittelemme öljyttyjen tuotteiden öljyämistä 1-2 kertaa vuodessa. Öljyäminen ylläpitää ja parantaa pinnan kosteudenkestokykyä. Tuotetta voidaan kevyesti hioa ennen öljyämistä jos pinta näyttää karhealta ja kuivalta tai pinnassa on jokin tahra tai muu virhe.

Tuotteemme on öljytty tehtaalla, mutta riippuen ympäröivistä olosuhteista, ne saattavat tarvita ensimmäisen käsittelyn jo ensimmäisen kuukauden aikana. Jos pöytä tuntuu uutena jo heti käteen kuivalta tai karhealta, tulisi se öljytä ennen käyttöä.

Onko öljyäminen hankalaa?

Öljyäminen on melko nopea ja helppo tehdä.

Ohjeet:
Kaada öljyä rättiin (ei suoraan puun pintaan) ja hiero sitä pintaan puunsyyn mukaisesti koko tuotteen pintaan. Anna öljyn vaikuttaa n. 20 minuuttia ja tämän jälkeen pyyhi ylimääräinen öljy pois kuivalla rätillä. Levittämiseen ja pyyhkimiseen käy puhdas, kuiva rätti/kangas joka ei nukkaa tai luovuta väriä. Voit käyttää myös talouspaperia. Sävytettyjen öljyjen kanssa tee kuten edellä, mutta anna öljyn vaikuttaa vain 1-3 minuuttia

Pöytään on tullut halkeama, mitä nyt teen?

Ei hätää!
Tuotteisiin saattaa tulla halkeamia. Lämmön tai ilmankosteuden vaihtelu, joka tapahtuu varsinkin lämmityskaudella, voi aiheuttaa tuotteisiin mittamuutoksia ja halkeamia. Massiivipuu on elävä materiaali, joten on täysin normaalia, että pöytä elää kosteuden ja lämpötilan vuoksi.

Halkeamat on helposti täytettävissä tarkoitukseen suunnitelluilla täytetikuilla.
Ohjeet: Puhdista ensin pinta, minkä jälkeen hankaa halkeamaa voimakkaasti täyteainetikulla kunnes se täyttyy. Poista tarvittaessa ylimääräinen täyteaine pehmeällä lastalla tai esim. bonuskortin syrjällä. Hio kohtaa puunsyyn mukaisesti, kunnes täyteaineella peitetty kohta on sileä. Tämän jälkeen öljyä kohta normaalisti.

Hoito-tuottemme löydät täältä

Korona

Olen tilannut tuotteen, onko korona-viruksella vaikutusta toimitusaikaan?

Suurin osa tilauksista tulee täysin ajallaan.
Muutamien tilausten toimitusaika on venynyt n. 1 viikolla ja asiakkaihin ollaan oltu yhteydessä.

Teemme parhaamme, että henkilökuntamme pysyy terveenä, mutta jos sairaus pääsee leviämään, niin voi lisää myöhästyksiä toki tulla.
Olemme asiakkaisiin yhteydessä, jos myöhästymisiä tulee.

Onko Tapiolan myymälä normaalisti auki?

Olemme tällähetkellä auki tiistai – perjantai  klo 11-18 ja lauantaisin 12-16.
Olemme suljettu Ma ja Su

Palvelemme myös sähköisesti.
Verkkokaupassa on esillä kaikki tuotteemme ja vastaamme siellä kysymyksiin aukioloaikojemme puitteissa messanger-chatin kautta.
Meille voi myös lähettää sivujen kautta viestin yhteydenottolomaketta käyttäen.
Palvelemme myös sähköpostitse info@woodek.fi, sekä puh. 010-3232700 myymälän aukioloaikoina.

Tuotteet

Mitä pintakäsittelyitä on tuotteisiin mahdollista saada?

Käytämme tuotteissamme Ruotsalaista puuöljyä tai lakkaa.
Öljykäsittelyitä on eri sävyisiä, sävyt näkyvä parhaiten täältä

Joissakin tuotteissa saattaa olla suppeampi värivalikoima.

Ovatko samat hinnat voimassa verkkokaupassa ja myymälässä?

Kyllä!
Hinnat ovat aina samat verkkokaupassa ja myymälässä.

Sopiiko öljytty tammipöytä lapsiperheelle?

Sopii kyllä!

Öljytyn massiivipuupöydän etu on se, että siitä saadaan melko pienellä vaivalla kuin uusi.
Vaikka pintaan tulisi pahoja kolhuja tai muita jälkiä, niin pinta voidaan käsin hioa ja öljytä uudestaan kotona. Moni asiakkaamme onkin yllättynyt, kuinka helppoa pieni pintahionta ja uudelleenkäsittely on.

Jos öljyttyä pintaa vertaa esimerkiksi maalattuun, niin maalatuun pintaan kun kerran haarukka kunnolla kolahtaa, siihen jää jälki, jota on vaikea peittää.
Öljytyn puupinnan kohdalla, jälkeä ei edes yhtä helposti tule ja jos tulee, niin ne saadaan hiomalla ja öljyämällä poistettua.

Vinkkinä: Pienemmällä vaivalla pääsee, jos varsinkin pienempien lasten kohdalla pitää tabletteja tai muita alustoja. Lisäksi pöydän pinnalle päässeet nesteet kannattaa pyyhkiä pois mahdollisimman pian.

Verkkokaupassa on haluamani tuote vain värittömällä öljyllä. Eikö siihen ole saatavissa muita sävyjä?

Jos tuotteessa ei ole verkkokaupassa valittavissa muita sävyjä, mutta haluaisit jonkin muun vakiosävymme, niin ole ystävällisesti yhteydessä asiakaspaveluumme.

Yritys

Kuka on suunnitellut tuotteenne?

Woodekin mallisto on pääosin yrityksemme omaa suunnittelua. Tämä takaa sen, että tuotteemme ovat varmasti omaleimaisia, eikä samanlaisia löydy muualta. Emme ole ilmoittaneet yksittäistä suunnittelijaa tuotetasolla, sillä suunnitteluun osallistyy hyvin usein useampikin henkilö.

Minkä maalaista puuta käytätte?

Käyttämämme tammi tulee Euroopan alueelta, useimmiten Itä-Euroopan maista, joissa tammi on vallitseva puulaji. Tältä seudulta tuleva tammi on sävyltään kaunista ja verrattuna pohjoisempiin alueisiin, puu on täällä vähäoksaisempaa.

Missä myymälänne sijaitsee?

Myymälämme löydät Espoon Tapiolasta, kauppakeskus Ainoan ensimmäisestä kerroksesta. Sisäänkäyntimme tapahtuu ulkokautta, käyntiosoite on Tuulikinsilta 1. Kauppakeskuksen sisällä ollessasi, seuraa Tapionaukion viittoja ja löydät myymälämme pääovista ulostullessasi vasemmalta puolelta, silmäaseman vieressä.

Missä tuotteet on valmistettu?

Valmistamme tuotteitamme pääosin Baltiassa. Keskittyen etenkin Viroon ja Liettuaan. Mittatilaukset valmistaa aina Virolaiset erikoispuuseppämme.
Joitakin yksittäisiä tuotteita saattaa tulla muualtakin Euroopasta

Onko tuotteitanne muualla myynnissä?

Oman Tapiolan myymälämme ja verkkokauppamme lisäksi myymme osaa tuotteistamme myös Stockmannin verkkokaupassa.