Sisäkalusteet

Oikein hoidettuna massiivipuiset kalusteemme kestävät jopa useiden sukupolvien yli. Säännöllinen hoito pitää kalusteesi kauniina ja vähentää puun elämistä ja halkeamien muodostumista.

Klikkaa tästä ladataksesi hoito-ohjeet PDF:nä

Video halkeamien täyttämisestä:

Kesäkalusteet

Onnittelut laadukkaan tiikkikalusteen hankinnasta.
Alla hoito-ohjeet tuotteillemme.

Jos tuote vaatii kasaamista, noudatathan tuotteen mukana tulleita ohjeita.
Suosittelemme kasausta tasaisella ja pehmeällä alustalla, esimerkiksi nurmella. Kovalla alustalla käytä esim. pakkausmateriaaleja tai muuta pehmikettä.
Varmistathan, että tuote on kasattu oikein ennen käyttöä.

Tiikissä on korkea luonnonöjlyn taso. Tämä öljy auttaa ehkäisemään puun lahoamista ja sienirihmaston muodostumista. Tiikki on luonnontuote ja siihen saattaa tulla pieniä halkeamia puun eläessä. Nämä pienet halkeamat eivät vaikuta tuotteen kestoon.

Päätä haluatko tiikkiosien patinoitua kauniisti hopean harmaaksi vai haluatko säilyttää tiikin kultaisen sävyn:

1. Jos haluat tuotteen patinoituvan harmaaksi, niin tiikkiosia ei tulisi käsitellä. Auringonpaiste pikkuhiljaa muokkaa tiikin väriä harmaammaksi. Käsittelemättömät tiikki tuotteet kestävät ulkokäyttöä käsittelemättömänä jopa vuosia, johtuen tiikin korkeasta öljytasosta. Kuitenkin suosittelemme tiikkiosien puhdistusta tiikille suunnitelluilla pesuaineilla ja haalealla vedellä. Puhdistuksessa voit käyttää sientä tai kuituharjaa, ethän käytä metallista harjaa tai metallivillaa. Parhaan puhdistustuloksen saat kun puu on ollut jonkin aikaa märkä,
sillä pehmeää pintaa on helpompi puhdistaa.

2. Säilyttääksesi tiikin kultaisen sävyn, tai jos haluat palauttaa sävyn. Tulisi tuote käsitellä ulkotiloihin soveltuvalla tiikkiöljyllä. Öljyämistä suositellaan 1-2 kertaa vuodessa.
Öljyämisessä noudatathan öljyn valmistajan ohjeita.

Ennen öljyämistä puun puhdistus soveltuvalla tiikki puhdistusaineella on suositeltua.
Voit myös hieman hioa pintaa, saadaksesi mahdollisimman hyvän lopputuloksen.
Puhdistus ennen öljyämistä on erittäin tärkeää, sillä likainen pinta saattaa edesauttaa sienirihmaston kasvamista.

Talvella suosittelemme, että kalusteita säilytetään ei-lämmitetyssä huoneessa, esim. autotallissa tai kellarissa. Ulkona kalusteet säilyvät peitettynä, poissa lumihangesta. Nopeat lämmönvaihtelut voivat aiheuttaa halkeamia tuotteisiin.

Alumiini:
Jos tuotteessasi on osia alumiinista, niin niiden hoito on helppoa.
Jos alumiiniosat ovat likaantuneet, niin voit pestä ne miedolla pesuaineseoksella (esim. Fair) ja rätillä. Huuhtele vedellä. Älä käytä hankaavia liinoja, valkaisuaineita tai muita kemikaaleja.

Tiikki öljyä ja puhdistusaineita löytyy: suurimmista rauta-kaupoista, Motonetistä, joistakin Prismoista jne.