Lähtökohtaisesti tuotteen perushinta on värittömällä tai blond öljyllä. Muut öljyt ja lakka lisämaksusta.

Joitakin pientuotteita teemme myös koivusta valkovahattuna ja mustavahattuna.

Öljyn ja lakan eroavaisuudet

Öljy

+ Öljytystä pinnasta saa kaikki naarmut ja jäljet jne. tarvittaessa pois hiomalla ja öljyämällä pöytä uudestaan.

+ Öljyämisen ja tarvittaessa hiomisen jälkeen pöytä on kuin uusi ja saat vuosien- jopa vuosikymmentenkin jälkeen nauttia miltei uuden veroisesta pinnasta.

+ Öljytty pinta tuntuu käteen luonnolliselta.

– Öljytyn pöydän kanssa kannattaa välttää nesteiden ja rasvan päätymistä suoraan pinnalle, sillä pöytä saattaa niitä imeä itseensä, joskus nopeastikin.

– Öljyttyä pintaa tulisi öljytä noin 2-3 kertaa vuodessa ja varsinkin uusi pöytä kaipaa säännöllistä hoitoa. Säännöllisen hoidon seurauksena pinnasta tulee
ajanmittaan kestävämpi.

Lakka

+ Lakattua pintaa ei tarvitse öljytä.

+ Lakkaus ei päästä pinnasta miltei mitään läpi.

+ Lakattu pinta on helppo pyyhkiä ja pitää puhtaana.

+ Kestää kosteutta.

– Jos lakattuun pintaan tulee naarmuja tai jälkiä (esim. keraamisten astioiden pohjista), näitä ei oikein saa pois kuin lakan poistamalla ja uudestaan lakkaamalla, mikä onkin sitten erittäin työlästä.

– Pöytää koskiessasi et tunne puuta, vaan lakkapinnan.

Massiivipuu

Lähes kaikki käyttämämme puu on massiivipuuta. Puun alkuperä on yhteistyökumppaneilta, joiden kanssa Woodekilla on pitkä yhteinen tausta.

Tammi on päämateriaalimme, mutta käytämme myös tarpeen mukaan mittatilaustöissä muitakin puulajeja kuten koivua, saarnia ja pähkinää.

Koska massiivipuu on täysin luonnollinen materiaali, siinä voi ilmetä värivaihteluja ja muutoksia ajan kanssa.

Tammi

Käytämme tuotteissamme pääosin eurooppalaista massiivitammea.

Suurinosa kalusteissamme käytettävästä tammesta on A-luokan tammea. Tämä tarkoittaa tasalaatuista puupintaa, johon on valikoitu oksakohdatonta materiaalia (jossa sallitaan vain muutama pieni solmukohta).

Käytämme myös rustiikkista oksallista tammea muun muassa lankkupöydissä korostamaan tammen luonnollista kuviointia ja materiaalia.

MDF ja tammiviilu

Käytämme MDF-levyjä ja tammiviilua muun muassa joissakin kirjahyllyissä ja kirjoituspöydissä, joiden tuotesivuilla tämä on erikseen mainittu. Levyt on valmistettu luonnonkuiduista, joiden päästöluokitus on korkein mahdollinen (E1). Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki sidosaineet ja liimausjärjestelmä on ympäristöystävällistä ja sisältävät vain hyvin pieniä määriä formaldehydiä.

Öljyt

Suurinosa tuotteistamme on viimeistelty öljyillä. Käytämme ruotalaista korkealaatuista pellavaöljysekoitetta, joka suojaa ja tekee puupinnoista kestävämpiä.

Liimat ja lakat

Kaikki käyttämämme liimat, lakat ja maalit täyttävät formaldehydille asetetut raja-arvot (luokitus E1). Liimat myös täyttävät suomalaisen rakennusmateriaalien päästöluokituksen (M1) vaatimukset.

Materiaalimme eivät eritä sisäilmaan vaarallisia aineita sen jälkeen, kun ne on tehtaalla kuivatettu tähän tarkoitetuissa ilmastoiduissa tiloissa.

Kaikki käytössämme olevat liimat ovat valmistettu Suomessa.

Kankaat

Suurinosa kankaistamme on valmistettu Italiassa ja Belgiassa. Valikoimassamme on paljon yhteistyökumppanimme Laurizonin laadukkaita kankaita, joita käytämme muun muassa tuolien ja penkkien verhoamiseen.